НачалоБългарияПроф. Андрей Чорбанов: ИТН ще влезе в парламента

Проф. Андрей Чорбанов: ИТН ще влезе в парламента

„Ще минем бариерата от 4%. Смятам. че здравата мисъл у хората ще види какво от обещаното е свършено и какво всъщност е равено за периода, в който ние бяхме в Народното събрание. Ние никога не сме определяли цялостната . Ние бяхме тази част, без която не можеше да има правителство и не можеше да бъде гласувано нищо“, заяви проф. Андрей Чорбанов от в студиото на „Денят ON AIR“.

Под думите му това, с което кандидатстват в бъдещото Народно събрание, са техните програми.

„Голяма част от конфликтите, които възникнаха в Народното събрание, бяха на база неспазване на предизборните обещания и тези програми, с които ние сме изпратени там“, допълни той.

„Това, което не бива да става, е да се преминава добрият тон. Какъвто и да бъде резултатът, парламентът ще бъде много фрагментиран. Много от организациите твърдят, че няма да бъдат с този и онзи, но много трудно ще се направи споразумение, за да има работещо правителството, от каквото държавата има най-много нужда в този момент“, посочи проф. Чорбанов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че съблюдават техните интереси и тези на гражданите, които са ги изпратили в парламента.

„Това, което се видя в последните години е, че парламентарната република не е най-добрият вариант. Няма комуникация между отделните групи власти. Трябва да се направи нещо, за да има работещо правителство. Нека хората да кажат дали биха се уповавали до голяма степен на а о институция“, коментира професорът.

И заключи, че та ще започне утре и ще имат възможност да се срещнат с техните избиратели и да отговорят на въпросите, които ги вълнуват.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО