Проф. Цоло Вутов, Красимир Дачев, проф. Николай Вълканов, проф. Лалко Дулевски и доц. Никола Добрев ще бъдат удостоени с държавни отличия от президента Румен Радев

Цоло Вутов, Красимир Дачев, Николай Вълканов, Лалко Дулевски и Никола Добрев ще бъдат удостоени с държавни отличия от президента Румен Радев днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, съобщи прессекретариатът на държавния глава.
Президентът ще връчи орден „Стара планина“ първа степен на проф. Цоло Вутов, Красимир Дачев и проф. Николай Вълканов за техния принос към икономическото развитие на България. Проф. д-р Лалко Дулевски ще бъде удостоен с орден „За гражданска заслуга“ първа степен за заслугите му за укрепване на Икономическия и социален съвет като демократична институция. Доц. д-р инж. Никола Добрев ще получи Почетния знак на президента за изключителните му постижения в областта на металургията и управлението на Комбината за цветни метали – Пловдив, за меценатската му дейност в подкрепа на българската култура и изкуство, информира прессекретариатът.
Орден „Стара планина“ е най-високото държавно отличие, сочи информация на интернет страницата на президентската институция. С него се награждават български граждани – държавни глави и ръководители на правителства, министри, политици, обществени дейци, културни дейци, военни лица и представители на духовенството, които имат изключително големи заслуги към Република България.
С орден „За гражданска заслуга“ се награждават български граждани, които имат големи заслуги за развитието и укрепването на гражданското общество, за укрепване на демократичните институции и защита на човешките права и свободи, за принос и заслуги за отбраната, сигурността и обществения ред в Република България. Орденът има две степени – първа и втора, с бяла лента с българския национален трибагреник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари