Проф. д-р Нели Косева и доц. д-р Люба Спасова от БАН участваха в срещи на високо равнище в ОИСР

Проф. д-р Нели Косева, главен научен секретар на Българската академия на науките (БАН), и доц. д-р Люба Спасова, научен секретар на Института по философия и социология, участваха в делегацията на Министерството на образованието и науката, която се включи в поредицата от събития на министерската среща на Комитета по научна и технологична политика на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Тя се състоя в сградата на ОИСР в Париж, съобщиха от пресцентъра на БАН.
Срещата имаше за цел открит диалог и ангажиране на представители от различни сектори на държавното управление, академичните среди, индустрията, селското стопанство, гражданското общество и други заинтересовани страни в търсене на устойчиви решения и отговорно развитие на новите технологии, свързани със зеления преход и дигиталната трансформация.
Очаква се диалогът да подпомогне свързването на заинтересованите страни за идентифициране на ключови въпроси в политиката, изискващи съгласувани международни действия, които ОИСР може да улесни чрез приобщаваща и насочена към бъдещето програма за диалог. Отворената наука и развитието на човешкия капитал, обществените ценности и общественият интерес, и тяхното вграждане в технологичното развитие бяха важни акценти в тематичните панели на срещата.
С участието си, като част от българската делегация, проф. Косева и доц. Спасова допринесоха за повишаване на видимостта на страната ни в глобалните усилия за научно и технологично развитие в подкрепа на прехода към устойчивост, отбелязват от Българската академия на науките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари