НачалоБългарияПроф. Гечев: Ако се намали минималната заплата, ще има масови протести

Проф. Гечев: Ако се намали минималната заплата, ще има масови протести

Ако минималната работна заплата бъде намалена, а не увеличена, ще има масови и. Това заяви в студиото на „Здравей, България” проф. Румен Гечев от .

„Това е скандално. Предложението на колегите в парламента е уникум в световната стопанска история. Престъпление е да намалиш минималната работна заплата, когато годишната инфлация ще е между 12 и 14%”, каза той.

По думите му , , „Български възход” и „Продължаваме Промяната гласуваха „за” на първо четене. Тогава БСП пояснихме къде сме ние спрямо . Беше прието, всички гласуваха и подкрепиха увеличението на 850 лв. и за две седмици нещо стана. Не знам какво им препоръчаха”, обясни проф. Гечев. Според него изглежда сякаш здравият разум надделява и партиите ще вземат правилното решение.

Предложението на БСП отговаря на Европейса директива, която задължава страните членки в 2-годишен период да приведат минималните на поне 50% от средните, уточни депутатът.

За да бъде по-висока средната заплата трябва да имаме по-висок икономически растеж, коментира още Гечев.

„В удължаването на бюджета в Бюджетна комисия имаха наглостта да не допуснат за обсъждане въпроса за увеличението на минималната работна заплата. Ние го прокарахме през Кодекса на труда”, заяви той.

И заключи, че в България богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО