НачалоБългарияПроф. Пиргова: Вината за ранния вот не е в правителството, а в...

Проф. Пиргова: Вината за ранния вот не е в правителството, а в 12-годишното управление на ГЕРБ

„Почти не си спомням вот на недоверие след 6 месеца управление, защото това е изключително малък срок, за да се проявят управленските намерения и линии на едно правителство. Вината не е в правителството и в неговите политики, а е в 12-годишното управление на и тази система, която се наложи – на мрежова корупция“, коментира политологът проф. Мария Пиргова в „Денят ON AIR“.

Според нея тази система не може да се развали за 6 месеца. По думите ѝ, което и правителство да беше на власт, извън ГЕРБ, резултатът щеше да е днешният – цялата бивша система да е на щурм срещу новото управление, за да се върне на власт.

Проф. Пиргова посочи, че ът на Слави Трифонов е създаден за такива практики, каквито бяха разкрити в . Тя смята, че предположението на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, че депутати от ще гласуват против правителството, е пресилено.

„Костадин Костадинов има възможността да каже каквото си иска. Аз не вярвам това да се случи. Нараства, изглежда, подкрепата за „Възраждане“, но нека не преувеличаваме, крайната десница не е в голям възход“, обърна внимание проф. Тодоров.

Проф. Пиргова акцентира, че в обществото се натяга режение, което е по-пресилено, отколкото трябва да бъде. Тя отбеляза, че в митингите днес вижда участие не само на политичеса класа, но и участие на определени групи с лобистки интереси, които искат да създадат хаос.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО