НачалоБългарияПроф. Радулов: Техниката по границата работи, има и дронове, но някой си...

Проф. Радулов: Техниката по границата работи, има и дронове, но някой си затваря очите

Цялата структура на системата на сигурност е болна и трябва да се лекува. Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA бившият секретар на и експерт по национална сигурност професор Николай Радулов.

„Става дума за проблеми с недостатъчно добро и ясно управление и разбира се корупция. И то корупция, която е толкова висока и толкова проникнала в тъканта на МВР, че това, което се опита да рави , за да се справи с нея – не му достигна време”, коментира той засиления мигрантски натиск по границите ни.

По думите му границата ни е достатъчно наситена с техника. „Техниа работи и се знае – къде и кога минават хората”, подчерта той. И допълни: ”Всичко е вижда. Напоследък летят и дронове, няма как да не се забележи. Това значи, че някой си затваря очите. Целият сектор сигурност е болен, не само МВР. Цялата структура на системата на сигурност е болна и трябва да се лекува. От най-висше ниво до под средно ниво”.

Той коментира и ситуацията с наводненията. „Преодоляването на последиците от наводненията е дълъг процес. Нужно е създаването на една специализирана структура, може би една национална служба или агенция към , която се занимава само с това, има обучени и свой капацитет. Защото това, което МВР взе от „Гражданска защита”, постепенно се претопи. От старата структура има един или двама служители, а останалите се пенсионираха”.

По думите му Министерството на бедствията и авариите не е било необходимо да бъде трансформирано в друга структура. „През последните 10 години виждаме, че нашите земи са обект на някакви природни катаклизми. Министерство би било да е добре, но приемам, че и национална структура пак би било добре. Да изгради такава организация, че жертвите и щетите да са минимални”.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО