Професионалната земеделска гимназия „Добруджа“ в Силистра отбеляза 115 години от създаването си

Професионалната земеделска гимназия „Добруджа“ в Силистра отбеляза 115 години от създаването си, съобщиха за БТА от училището. То е първото средно професионално училище в Силистренско и едно от най-старите земеделски училища в България.
Директорът на гимназията Пламен Славов връчи награди и грамоти на ученици, постигнали високи резултати в различни състезания. Във фоайето на сградата на училището беше подредена изложба от творбите на ученици, които са участвали в различни конкурси.
Преди няколко години в училището беше извършен основен ремонт по проект „Предоставяне на качествено образование чрез модернизиране на Професионалната земеделска гимназия /ПЗГ/ „Добруджа“ в Силистра“. Той бе на стойност 1 300 000 лева. В строително-ремонтните работи бяха извършени дейности за енергийна ефективност на учебния корпус, общежитието и работилницата на гимназията. Сградите са приведени в съответствие със съвременните норми в строителството, осигурен е добър естетически вид и отговарят на енергийно-ефективните и санитарните норми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари