Прокуратура даде на съд Адриан Антонов, причинил смъртта на двама младежи на пешеходна пътека в София

Софийска градска прокуратура даде на съд Адриан Антонов, причинил смъртта на двама младежи на пешеходна пътека в София. Това съобщиха от държавното обвинение.
Според обвинителния акт на 8 май миналата година, малко след полунощ, при управление на лек автомобил по бул. „Сливница“ с посока на движение от ул. „Мелник“ към бул. „Константин Величков“ и в района на кръстовището с ул. „Русе“, Антонов нарушил правилата на движение по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Милчева (24) и Явор Стоянов (23). Така по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци. 
Прокуратурата твърди, че обвинението се доказва от събраните в хода на разследването свидетелски показания, оглед на местопроизшествие, веществени доказателства, 11 експертизи, други писмени доказателствени средства и справки.
През януари тази година Антонов бе на свобода с мярка „подписка“. Той беше задържан за постоянно в ареста и след това мярката му беше променена, защото е обвинен за престъпление по непредпазливост и по закон не може да бъде задържан повече от два месеца.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари