Прокуратурата разследва смъртта на 32-годишен мъж в ареста на полицията в Ямбол

Прокуратурата разследва смъртта на 32-годишен мъж в ареста в полицията в Ямбол, съобщи за БТА окръжният прокурор Дойчин Дойчев. Според близките на починалия става въпрос за превишаване на полицейските правомощия и упражнено насилие.
Мъжът е задържан от полицията в ранните часове на 6 юли, събота. На този етап разследването се води стандартно за убийство, но не се изключва и версията самоубийство. Разследването все още е на твърде ранен етап, очаква се съдебномедицинската експертиза от аутопсията, за да се установят причините за смъртта, уточни окръжният прокурор.
„Досъдебното производство е образувано по чл. 115 на този етап. Извършени са първоначалните следствени действия, оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Лицето е задържано за притежание на наркотици, по информация от полицията“, каза Дойчев.
„Съмненията ни са ни, че е бит, тормозен и принуден да се самообеси“, каза за БТА Нели Динева, леля на починалия. По думите ѝ, има следи от насилие по тялото.
„Починал е в приемното на РПУ – Ямбол. Как, защо е задържан, за какво, никой не ни дава отникъде никаква информация. Аутопсията е направена без никой да ни уведоми, при положение, че казахме, че искаме да се извърши в друг град, да не е в Ямбол“, посочи още тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари