Прокуратурата разследва за корупция обществени поръчки и търгове с възложител Община Омуртаг

Рекламирай в beZpartien.bg

Под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище се води разследване за корупционни престъпления, свързани с нарушения по проведени обществени поръчки с възложител Община Омуртаг и търгове за добив и продажба на дървесина от Общински горски фонд. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 
В тясно взаимодействие с Главна дирекция „Национална полиция“ и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на неаконно придобитото имущество, след взети разрешения от съда, се извършват процесуални действия – претърсване и изземване на два частни адреса и на три адреса на юридически лица. В изпълнение на разпореждане на наблюдаващия случая прокурор, от Община Омуртаг се изземат документи, касаещи гореспоменатите процедури.
За разследването БТА съобщи по рано днес. Към настоящия момент няма задържани и привлечени към наказателна отговорност лица.  
Работата по досъдебното производство продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Търговище. Текат разпити на свидетели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *