Прокуратурата ще поиска постоянен арест за четиримата задържани след акция на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията

Рекламирай в beZpartien.bg

Софийската градска прокуратура ще поиска от съда да наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четиримата обвиняеми за участие в престъпна група, задържани след акция на Комисията за противодействие на корупцията и Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съобщиха от прокуратурата. Искането ще бъде внесено на 6 април. 
От прокуратурата уточняват, че групата е създадена с цел контрабанда, пране на пари и корупционни престъпления. От там допълват, че в хода на разследването са извършени 30 претърсвания в частни домове, служебни помещения и автомобили. Иззети са мобилни телефони, документи, бележки, тефтери със записки, компютри, голяма сума пари в различна валута, 1501 мастербокса (15 010 000 къса) цигари и др. По случая са разпитани свидетели. 
По-рано днес адвокат Аделина Натина съобщи, че клиентката ѝ Петя Банкова, директор на агенция „Митници“, е задържана за 72 часа и е обвинена заедно със Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов за участие в престъпна група. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *