Проливен дъжд нанесе щети върху част от инфраструктурата в Смолян, ремонтирана по водния проект на града

Проливният дъжд, който падна преди около два часа, нанесе щети върху част от инфраструктурата в Смолян, видя репортер на БТА. Пораженията са върху улици, които доскоро бяха в ремонт по водния проект на града. 
Траншеята, изкопана на улица „Велико Търново“ в квартал Райково, се е отворила и дупката е огромна. „Вода бликаше от шахтите нагоре и изнесе чакъла. А ремонтът беше свършил и трябваше да се асфалтира“, разказа Иво Котлийски, който работи в близката книжарница. Той сам е затворил улицата със сигнална лента. 
Изнесен чакъл имаше и на кръстовището до Природо-математическа гимназия „Васил Левски“. Движението в района е доста затруднено.
„Засега имаме сигнали за поражения на ул. „Димитър Благоев“ и ул. „Петър Берон“, които се ремонтираха по водния цикъл. Дъждът беше изключително интензивен за кратък период от време. Станало е ударно натоварване на канализацията. Машините ще бъдат разпределени по места“, каза за БТА управителят на „Водоснабдяване и канализация“ – Смолян, Георги Василев. 
„Обстановката в област Смолян е спокойна. Бяха повишени нивата на реките, но след спиране на дъжда, всичко се отече“, посочи областният управител Захари Сираков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари