Промени в МВР са необосновани в момента, заяви председателят на СФСМВР Илия Кузманов

Рекламирай в beZpartien.bg

Промени в Министерството на вътрешните работи (МВР) са необосновани в момента. Това заяви председателят на Синдикалната федерация на служителите (СФС) в MВР Илия Кузманов след разговорите в старата сграда на Народното събрание с определения за служебен премиер Димитър Главчев. По думите му не са обсъждани персонални промени и в момента министерството работи спокойно. Спокойствието в МВР води до по-добра работа, добави Кузманов. 
Той каза, че Главчев основно е слушал и се е интересувал от състоянието на ведомството. 
Искаме устойчивост, искаме човекът, с когото нещо е започнато, да има възможността да го довърши, дотолкова, доколкото това нещо е положително, коментира Кузманов и посочи, че не изпълняват функции, свързани с ръководството на МВР.
Мога спокойно да кажа, че тази „ледена епоха“, която беше около три-четири години с последните министри, не беше от полза за никого, каза още Кузманов. Той допълни, че не искат конкретно лице, а говорят за принцип. Дори да не беше Калин Стоянов, а друг човек, който се отнася по този начин, ние щяхме да поддържаме пак този човек, каза председателят на синдиката. 
Кузманов подчерта, че нито Главчев е споменал име за служебен вътрешен министър, нито до тях са достигнали вероятни кандидати, но, ако не им хареса предложеният човек и имат съответните аргументи, ще го съобщят. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *