Протест срещу родителското отчуждение и за споделеното родителство беше организиран в Добрич

Протестиращи срещу родителското отчуждение се събраха пред Съдебната палата в Добрич. Те са обединени около идеята за споделено родителство. 
Организаторът на протеста Николай Ляхов, каза за БТА, че искат да се криминализира актът на родителско отчуждение и да има по-адекватни мерки за борба срещу него от страна на Държавната агенция за закрила на детето. „Искаме също съдът да отрежда споделено родителство, без значение дали родителите се разбират за него, защото иначе е предпоставка за изнудване“, каза още Ляхов. Той допълни, че при споделеното родителство не се плаща месечна издръжка за детето. Протестиращите настояват също за повече работа на психолозите с децата на разделени родители. 
В протеста участва и Недка Димитрова, която е баба на 3-годишно дете. Тя каза, че подкрепя исканията, като настоява също и за промени по отношение на желанията на децата – да бъдат изслушвани и да бъде вземано предвид тяхното мнение. „Детето иска да живее с баща си, но го виждаме само четири пъти в месеца, защото майката не дава повече“, каза още тя. „Детето, както има нужда от майка, така има нужда и от татко си“, завърши Недка Димитрова.  
Протестът в Добрич е в подкрепа на националната кампания на Фондация „За споделено родителство“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари