Проверени са търговски обекти и стотици водачи и хора при специализирана полицейска операция в населени места в община Хитрино

Полицейска операция за противодействие на престъпността, против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност се проведе днес в община Хитрино с участието на служители на Главните дирекции „Национална полиция“ и „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и колегите им от Областна дирекция (ОД) на МВР в Шумен, съобщиха от пресцентъра ѝ. 
На входовете и изходите на населени места в община Хитрино бяха изградени контролно-пропускателни пунктове. Извършени са проверки на водачи на 207 моторни превозни средства и 275 лица. Екипи на икономическа полиция са проверили 25 търговски обекта, сред които магазини, игрални зали, борси. Проконтролирвани са 28 души от активния криминален контингент, отбелязват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 
От там уточняват, че във връзка с осигуряване на пътната безопасност и недопускане на неправоспособни, водачи, седнали зад волана на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества и техни аналози, по време на проверките на пътя са наложени 36 глоби с фиш, съставени са 13 акта за установени административни нарушения. 
Целта на операцията бе да се пресекат нарушения и престъпления, свързани с политическите права на гражданите, противодействие на конвенционалната престъпност и незаконна търговска дейност. Действията по пресичане на престъпления ще продължат до приключване на изборния ден, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен. 
Областната дирекция на МВР в Шумен отчита спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г. В сравнение с 2022 година пътнотранспортната обстановка в областта е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в пътното движение, съобщиха от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си за миналата година. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари