Психолози поемат пострадалото 14-годишно момче при бой в училище в хасковското село Узунджово

Психолози ще работят с 14-годишното момче, което бе бито от 17-годишен младеж и негов приятел в Основно училище „Любен Каравелов“ в хасковското село Узунджово. Специалистите ще бъдат от Центъра за обществена подкрепа, съобщи началникът на отдел „Закрила на детето“ в Дирекцията за социално подпомагане в Хасково Зара Костадинова след заседание на свикания по случая милтидисциплинарен съвет.
Както по-рано БТА съобщи, при инцидента вчера към 14 часа в училищния двор пострадалият бе нападнат от братовчед на дете, с което малкият се сблъскал по време на футболна игра. Момчето бе настанено за наблюдение в неврохирургията на областната болница в Хасково. 
Според Костадинова няма риск, ако потърпевшият остане да учи в училището, но в крайна сметка решението трябва да е на настойниците му.
Директорът на учебното заведение Валя Йорданова добави, че с класа на детето също ще работят образователен медиатор и социален работник, каквито са на разположение по проект, но ако се наложи, момчето може да мине на самостоятелна форма на обучение. Възпитателят, който е бил на мястото на инцидента, може да бъде наказан дисциплинарно заради ненавременната си реакция.    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари