НачалоСвятПутин е готов да използва ядрено оръжие

Путин е готов да използва ядрено оръжие

Руският Владимир е морално и психологически готов да използва ядрено оръжие срещу . Той обаче вече не е сигурен, че това може да бъде о.

Това заяви руският политолог, доктор на историческите науки, професор Валерий Соловей в интервю за журналиста Дмитрий Гордън. Според него през последните два месеца ситуацията се е променила.

„Той е психически и психологически подготвен за това. Но сега вече не е сигурен дали заповедта му ще бъде изпълнена. Ако беше преди два месеца, бих казал съвсем уверено, че заповедта му ще бъде изпълнена. Сега имам съмнения за това“, каза Валерий Соловей.

Според експерта Путин може да вземе решение за ядрен удар само в ситуация на крайно отчаяние, защото тогава политичеса му власт ще приключи. „Ако тази заповед не бъде спазена… Разбирате кой може да я блокира. Между другото, не военните, изобщо. По-точно не само военните и дори не предимно военните, а чекистите. Това е неговата собствена подкрепа. Това означава, че политическата му власт е свършила. Следователно той може да вземе такова решение само в ситуация на крайно отчаяние и вероятно пълна неадекватност“, каза още професорът.

Валерий Соловей смята, че Путин е под въздействието на много силен стрес и мощни лекарства и следователно не може да о адекватно ситуацията. Освен това той не е преценил правилно ситуацията преди пълномащабното нахлуване в Украйна на 24 февруари. В същото време цената на грешка с използването на тактически ядрени оръжия може да бъде още по-висока.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО