НачалоСвятПутин обясни на ученици целта в Украйна: Ликвидиране на антируския анклав

Путин обясни на ученици целта в Украйна: Ликвидиране на антируския анклав

Руският Владимир посочи, че целта на „специалната военна “ е да се ликвидира антируският анклав, който се създава на територията на .

„На територията на днешна Украйна започна да се създава антируски анклав, който заплашва нашата страна. Затова нашите момчета, които се сражават там, защитават както жителите на Донбас, така и самата . И това, разбира се, заслужава подкрепата на цялото общество“, каза държавният глава по време на разговор с ученици в открит урок „Разговор за важните неща“ в Калининград.

След преврата [в Украйна] през 2014 г. жителите на Донецк, Луганск и Крим в голямата си част не искаха да признаят преврата. Това не е детска тема, но е достатъчно ясна. Всъщност те започнаха война срещу тях и я водеха в продължение на осем години.“, е тълкуванието на руския президент, който нарича специалната военна операция „нашата задача“ и „мисията на нашите войници“.

В същото време държавният глава определи подкрепата на обществото за руса армия като много важна.

За първи път руският президент говори за жертвите, дадени от руската армия във войната. „Защото момчетата, които се бият там, рискуват здравето си и много от тях умират. Те трябва да разбират за какво дават живота си. Това са изключително важни неща. За Русия и за хората, които живеят в Донбас“, каза Путин, призовавайки за обществена подкрепа.

Той прави и кратко историческо отклонение в миналото, като отбеляза, че „Украйна никога не е имала държавност преди създаването на Съветския съюз“.

„Такава държава не е имало. След революцията от 1917 г. се създават най-различни квазидържави, а по време на формирането на Съветския съюз се появява и Украйна. Комунистическата партия, която е на власт по това време, създава съюзни републики, прехвърляйки голяма част от историческите руски територии, включително Донбас, към Украйна, въпреки че жителите на Донбас не желаят това. И документите свидетелстват за това“, казва Путин.

Според него Луганск и Донецк (тогава Криворожката република) първо е трябвало да бъдат част от Русия. „И тогава Владимир Илич Ленин каза: Трябва да решим отново. И те го дадоха на формиращата се Украйна. И никой не го знае там“, добави президентът, цитиран от „Интерфакс“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО