НачалоСвятПутин: Русия ще победи в Украйна и без да милитаризира своята икономика

Путин: Русия ще победи в Украйна и без да милитаризира своята икономика

Президентът на Владимир каза днес, че Русия може да постигне целите на, както той я нарече, „специалната военна “ в , без да навреди на икономиа си, като я милитаризира, предаде Ройтерс.

В свое изказване на заключителното годишно заседание на висшите ръководители на руската отбрана Путин каза, че Русия постепенно и спокойно ще подобрява въоръжените си сили, без да подкопава качеството на социалните услуги за руския народ.

Путин нарече загубите на бойното поле в Украйна „обща трагедия“ и заяви, че продължава да смята украинците за „братски народ“. Той каза, че враговете на Русия искат да тя да се разпадне и повтори своето твърдение, че Русия е била принудена да започне военните действия в Украйна заради, по негови думи, „западни провокации“ – идея, която Киев и Западът наричат фалшификация.

Руският каза, че въоръжените сили на страната му трябва да се учат от проблемите, пред които са се изправили в Украйна и да ги отстраняват. Путин обеща да даде на въоръжените си сили всичко, което поискат в подкрепа на военната в Украйна. Той каза, че няма финансови ограничения за това, което правителството ще предостави на въоръжените сили.

За първи път Путин призна, че процесът по мобилизирането на 300 000 резервисти през септември не е протекъл гладко. „Частичната мобилизация, която беше извършена, разкри някои проблеми, както всички добре знаят, които трябва бързо да бъдат разрешени“, каза той.

Руският президент спомена и други, неуточнени, проблеми във въоръжените сили и каза, че конструктивните критики трябва да бъдат чути. „Ясно е, че реакциите на хора, които виждат проблеми – и винаги има проблеми при изпълняването на подобна важна, сложна работа – могат да бъдат емоционални, но ние трябва да чуем тези, които не премълчават проблемите, а се опитват да допринесат за тяхното разрешаване“, добави Путин. „Сигурен съм, че министерството на отбраната ще бъде в постоянен диалог с хората. Нашата сила винаги е била в единството на армията и хората. Това е така и днес“, заяви руският президент.

Той каза, че военният съюз използва пълните си военни способности срещу Русия и призова присъстващите военни лидери да използват бойния си опит от Сирия и от продължаващата десет месеца „специална военна операция“ в Украйна.

Путин нарече герои руските войници и ръководителите на отбранителните сили и добави, че Русия трябва да обърне специално внимание на важното значение на дроновете в конфликта.

Руският президент също така каза, че хиперзвуковата междуконтинентална балистична ракета „Сармат“ – известна и като „Сатана II“, която може да нанася ядрени удари по , ще бъде готова за разполагане в близко бъдеще.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО