НачалоСвятПутин: Русия ще продължи да развива военния си потенциал

Путин: Русия ще продължи да развива военния си потенциал

ще продължи да развива военния си потенциал и бойната готовност на ядрените си сили, заяви руският Владимир по време на с висшия руски офицерски състав, цитиран от АФП.

„Въоръжените сили и бойният потенциал на нашите въоръжени сили се увеличават постоянно и всеки ден“, каза той.

Според руския държавен глава Русия също така ще „подобри бойната готовност на ядрена триада“.

Руският лидер обяви и новата хиперзвукова крилата ракета „Циркон“, която руските войски ще могат да използват от януари.

„В началото на януари фрегатата „Адмирал Горшков“ ще бъде оборудвана с новата хиперзвукова ракета „Циркон“, която няма аналог в света“, заяви Путин.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че руските военнослужещи в се сражават там с „обединените сили на Запада“.

Той добави, че Москва планира да използва два окупирани украински пристанищни града на Азовско море, предаде Агенция „Фокус“.

„Пристанищата в Бердянск и Мариупол функционират ълно. Планираме да разположим там бази за поддържащи плавателни ове, аварийно-спасителни служби и кораборемонтни подразделения на военноморските сили“, добави Шойгу.

Според него трябва да се увеличи броят на военнослужещите в руса армия до 1, войници, както и да се увеличи възрастовата граница за военна служба.

Путин определи конфликта в Украйна като „обща трагедия“.

„Това, което се случва, е, разбира се, трагедия – наша обща трагедия. Но то не е резултат от нашата . То е резултат от политиката на трети страни“, каза той.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО