НачалоСвятПутин си избра нов любим генерал, Шойгу вече плаче някъде

Путин си избра нов любим генерал, Шойгу вече плаче някъде

Президентът на Владимир си избра нов фаворит сред военните – началникът на руса гвардия Виктор Золотов. А министърът на отбраната на страната-агресор Сергей Шойгу вече плаче някъде, защото престана да бъде „любимецът“ на диктатора. Това разказа журналистът Роман Цимбалюк, цитиран от УНИАН.

Според него сега главният генерал и „любимец“ на Путин няма да бъде Шойгу, а Золотов. Последният вече е предал доклад за войната в на Кремъл. В него той говори за ролята на Националната гвардия в пълномащабното нахлуване на Руската федерация в Украйна. Според Цимбалюк думите на Золотов вече значат много за Путин.

„От този доклад следва, че сега дори не хората на Кадиров са главните „носещи победа“ на Путин“, отбелязва журналистът. Цимбалюк припомни как Националната гвардия беше „топло приета“ в Украйна, когато се озоваха близо до Харков. Според журналиста руските военни на украинска земя ги чака само .

Самият Путин не забелязва противоречията в „победоносните“ изявления на началника на Националната гвардия и случващото се в действителност. Но най-важното, отбеляза журналистът, е, че сега „носителите на победата“ не са „кадировците“. В доклада си, между другото, Золотов изобщо не говори за Шойгу. Това означава, че военният министър просто е бил „зачеркнат“ и сега той „плаче някъде“, казва журналистът.

Британското разузнаване съобщи по-рано, че Шойгу е бил отстранен от длъжност. Шойгу е трябвало да изтърпи и много подигравки. Офицерите му се подиграват, защото е показал неефективно лидерство. В Украйна руските окупатори търпят огромни загуби в човешка сила и военна техника.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО