НачалоСвятПутин: Това е заплаха за целия свят!

Путин: Това е заплаха за целия свят!

Руският Владимир каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който, по думите му, се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивос, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната с „агресивен“ опит да наложи доминацията си в целия свят. Според него обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход.

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде „невъзможно“ да изолира и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена. След налагането на санкциите, Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин.

Междувременно стана ясно, че Путин е предложил да се помисли за ограничаване на износа на зърно от за . Той ще оби този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС, цитирайки изявлението на Путин на днешното пленарното заседание на Източния икономически форум.

Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно и други храни по този маршрут (от Украйна за Европа). Определено ще се консултирам с турския президент Ердоган по тази тема. В крайна сметка ние с него изработихме механизма за износ на украинско зърно, каза Путин. Споразумението за възобновяване на износа на зърно от Украйна беше подписано на 22 юли в Истанбул от представители на воюващите Украйна и на Русия и на посредниците за постигане на договореността – ООН и Турция.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО