Работилница по керамика за деца организират в Казанлък

Работилница по керамика за деца под надслов „Без минало няма бъдеще“ ще се състои във филиала на казанлъшката къща музей „Дечко Узунов“ на 11 май. Това съобщиха за БТА от културния институт. Ръководители ще бъдат майстор-грънчарите Иван и Боряна Влаеви. 
Участниците ще могат да чуят кратка беседа за същността на керамичния занаят, ще се запознаят с видовете глина, глазури и пигменти, ще научат различни техники за декориране върху предварително изработен съд и ще имат възможност да направят своите първи опити на грънчарско колело. 
Заниманията са подходящи за деца над пет годишна възраст, а участието става след предварителна заявка и заплащане на такса, уточниха от галерията. 
Иван Влаев е председател на Националната занаятчийска камара. През 1993 година заедно със съпругата си Боряна Влаева основават фирма „Опак“ за изработка на керамични изделия, които вече се ползват с популярност както у нас, така и в страни като САЩ, Япония, Германия, Франция, Испания, Италия, Австрия, Швейцария и други. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари