„Радиодеца“, Красимир Милетков и Васил Петров празнуват в навечерието на 1 юни

Вокалната група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова ще отпразнува с концерт 70-годишнината на автора на любими музикални произведения за малки и големи Красимир Милетков. Събитието ще се състои на 28 май в първо студио на БНР, съобщават от радиото.
В концерта ще участват ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, а специален гост ще е Васил Петров.
Сред песните на Милетков, които ще представят малките таланти, са „Жаба жабурана“, „Златни букви“ и „Ден на будителите“. Композиторът лично ще акомпанира на рояла на „Честит рожден ден“ и ще изпълни соловата си пиеса „Боряно, Борянке“. В изпълнение на клавирно дуо с Павлина Радионова за първи път в първо студио ще прозвучи „Шопски диптих“ за четири ръце.
Ще звучат също „Моето семейство“, „Дядо и аз“ , „С татко ще лепим тапети“, „Влюбен“.
Васил Петров ще изпълни две песни на Милетков в аранжименти на Живко Петров и Ангел Заберски. „Моя бъди сега“ и „Да си върнем любовта“ са неизменна част от репертоара на певеца и ще прозвучат отново с послание за вяра, обич и детска радост.
Инструменталните пиеси на Красимир Милетков са вдъхновени от фантастични герои, истории и приказки, както и от българския фолклор. Талантливи ученици от НМУ ще изпълнят на концерта най-обичаните от тях. Клавирните пиесите ще представят ученици от класовете на д-р Богдан Иванов, Даниела Васкова, Дарина Кантарджиева, Милена Павлова, Любов Шишева и Анна Тодорова, а произведения за флейта и цигулка – от класовете на Явор Желев и  Евгени Николов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари