Ръководството на Областната дирекция на МВР в Кюстендил се срещна с директори на учебни и детски заведения в Бобов дол

Ръководството на  Областната дирекция (ОД) на МВР, Районното управление в Бобов дол,  директорите на СУ „Христо Ботев“ и детските градини „Миньор“ и „Дружба“ участваха в работна среща по въпросите на местната сигурност и сигурността на децата, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.
Това е последната от поредицата срещи, проведени с екипите на местната власт на общините в областта и по инициатива на директора на ОД на МВР ст. комисар Светослав Григоров, каза за БТА говорителят на дирекцията Катя Табачка. Подобни инициативи е имало в Кюстендил, Дупница и Сапарева баня. Те са били свързани с осигуряването на обществения ред, предотвратяване на пътнотранспортни произшествия и унищожаване на земеделска продукция от безстопанствени животни. Обсъдени са били и конкретни действия, свързани с пътната безопасност, надграждането на вече започнати дейности – видеонаблюдението, сътрудничеството между институциите – полиция и местна власт, за поддържане на контакт със самотно живеещите хора в отдалечените махали на селата, препоръките към нощните заведения за назначаването на охрана, превантивната работа с децата по време на лятната ваканция.
На срещата в Бобов дол началникът на Районното управление е поел ангажимент за изнасяне  на кратки беседи по безопасност на движението преди началото на лятната ваканция, казаха от полицията.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари