Ръководството на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в град Самоков призова вместо цветя за първия учебен ден да се съберат дарения за Царево

Рекламирай в beZpartien.bg

Ръководството и учителите от Основно училище (ОУ) „Св. св. Кирил и Методий“ в Самоков призовават родителите и учениците вместо да купуват цветя за 15 септември, да направят дарения на деца и училища, пострадали от наводненията в община Царево, каза пред БТА директорът на културната институция Диана Карабожилова. По думите й училището организира за втора поредна година подобна инициатива, като през изминалата година са били дарени около 3450 лева за пострадало от наводненията училище в община Карлово. Карабожилова изрази своята надежда и тази година отново да съберат подобна сума, за да могат да помогнат. „Отново решихме да помогнем на училище. Свързахме се с директора на Средно училище „Никола Вапцаров“ град Царево, като има деца, които се нуждаят от средства, за да започнат спокойно учебната година“, посочи още директорът на училището Диана Карабожилова. 
В момента в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Самоков се извършва ремонт, видя репортер на БТА. 
Директорката на училището посочи пред БТА, че ремонтът на училището е бил много спешен, след като от училищната кула са започнали да изпадат ламарини, което е било изключително опасно за децата. Тя каза, че бил предприет спешен ремонт, който трябва да завърши в края на месец септември.
Тя посочи, че въпреки ремонта, който се извършва в училището, и камбанарията, то ще отвори врати за всички ученици и служители. „Училището е обезопасено, опънати са ленти. Централният вход е затворен, всички ученици ще влизат и излизат през другите входове“, каза още директорът на училището Диана Карабожилова. Ремонтът трябва да завърши до края на месеца. 
От пресцентъра на Община Самоков казаха за БТА, че се извърша пълна подмяна на гредите, които ще бъдат третирани срещу дървояди, ще се подменят и ламарините. Конструкцията ще се запази в автентичен вид, тъй като сградата на училището е паметник на културата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *