Рамадан Аталай пристигна в къщата на Ахмед Доган в парк „Росенец“

Депутатът Рамадан Аталай, който беше изключен преди дни от Парламентарната група на ДПС, пристигна в парк „Росенец“ в къщата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, видя репортер на БТА. Аталай не пожела да разговаря с журналистите. 
На място пристигат и други коли. В района е спокойно.
Напрежението в ДПС дойде след гласуването на проектокабинета „Желязков“. След като президентът Румен Радев връчи първия мандат на 1 юли за съставяне на правителство на най-голямата по численост Парламентарната група на ГЕРБ-СДС от коалицията предложиха за министър-председател Росен Желязков и кабинет от 19 министри. На 3 юли парламентът не избра за премиер Росен Желязков. „За“ проктокабинета гласуваха всички депутати от ГЕРБ-СДС – 68 и 30 от ДПС, „против“ гласуваха 14 народни представители от Движението за права и свободи, както и един въздържал се. Преди гласуването Рамадан Аталай от ДПС каза, че отношенията между Делян Пеевски и Ахмед Доган са в разрив в момента. По думите му има директно разпореждане от почетния председател парламентарната група на ДПС да не подкрепя правителството.
Преди дни депутатите от ДПС, гласували „против“ проектокабинета „Желязков“, излязоха с отворено писмо до почетния председател Ахмед Доган. В писмото се заявява, че те са за „единство и заедност“ на ДПС под ръководството на Доган. От началото на този парламент от групата бяха изключени трима депутати – Айсел Руфад, Джейхан Ибрямов и Рамадан Аталай.
В Народното събрание вчера председателят на ДПС Делян Пеевски каза, че темата дали ДПС се разпада, не седи на дневен ред. Другият председател на ДПС Джевдет Чакъров каза преди дни, че е видно, че има едно еднолично управление в ДПС, което води до това напрежение и в парламентарната група, и в структурите. Израз на това беше гласуването, което се проведе в парламента за правителството, което беше предложено от ГЕРБ-СДС, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари