Рангел Бизюрев дава показания за убийството в Цалапица

Рекламирай в beZpartien.bg

Очаква се днес обвиненият за убийството на 24-годишния Митко от Цалапица Рангел Бизюрев да бъде транспортиран в пловдивския следствен арест, предаде БНТ. Той кацна късно снощи в София.

Рангел Бизюрев беше задържан в Дания, след като се укриваше извън България – месеци след убийството. Връщането му на българските власти трябва да ускори процеса, защото неговите показания са ключови. Бизюрев беше екстрадиран у нас с полет през Мюнхен и беше закаран под конвой в ареста на Националната следствена служба.

След като бъде транспортиран до Пловдов Окръжната прокуратура трябва да внесе искане в съда да му бъде взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Това може да стане още днес или в най-кратки срокове, като държавното обвинение има 72 часа. Очаква се Бизюрев да даде показания и да каже каква е неговата версия за нощта на 20 юли миналата година.

Ще му бъде връчена и призовка да се яви като свидетел по делото срещу братята близнаци Динкови, които са предадени на съд за укривателство.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *