Рангел Бизюрев смени адвоката си

Рекламирай в beZpartien.bg

Рангел Бизюрев е пожелал да смени защитника си, който ще го представлява под съда. На гледането на мярката му за неотклонение в Окръжния съд той разчиташе на служебния си адвокат Димитър Колев.

„Вече не съм служебен защитник. Уведомиха ме от „Криминална полиция“. Нямам представа кой ще е новият колега, който ще го защитава“, коментира пред „Марица“ Колев.

Той посочи, че още преди да се запознае с него след екстрадицията, Бизюрев бил решил твърдо да съдейства изцяло за разплитането на случая. „Той даде подробни показания, следва да се провери колко са достоверни. Предстоят разпити на още свидетели, както и провеждането на нов следствен експеримент“, каза служебният защитник.

Относно протестите на близките на убития Митко от Цалапица, адвокатът посочи, че те трябва да разберат, че няма как да окажат влияние на независимите органи в лицето на прокуратурата и съда. „Присъда ще бъде издадена на база на доказателствата. А майката на Митко – Атанаска трябва да бъде сигурна, че в точния момент ще бъде поканена да се увери колко много работа е свършена по случая. По това дело е работено много и ще се работи още повече, след като вече Бизюрев е тук“, коментира адв. Димитър Колев.

„Считам, че ще има справедливост, колкото и субективно понятие да е тя“, добави вече бившият защитник на Рангел.

Утре близки и приятели на убития Митко се събират на протест пред сградата на прокуратурата в Пловдив. Малко след това протестът ще се пренесе пред Съдебната палата, където в 13.35 часа трябва да стартира разпоредителното заседание по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателството на Бизюрев след убийството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *