НачалоБългарияРашков: Възможно е ПП да платят цената за поведението на някои от...

Рашков: Възможно е ПП да платят цената за поведението на някои от досегашните си коалиционни партньори.

Възможно е отново да се наложи коалиционно управление и да бъдем изправени пред нестабилно мнозинство. Това не бива да ни плаши и отчайва. Политиците обаче трябва да си равят изводите от факта, че българските граждани трудно избират хора, които да ги ръководят. Това заяви водачът на листата на „Продължаваме Промяната” в в ефира на „Здравей, България”.

Той допусна вероятността да платят цената за поведението на някои от досегашните си коалиционни партньори.

„Пресилени са мрачните прогнози за започващата предизборна . Политическият сезон ще протече нормално и не споделям опасенията, че ще има някакво ожесточение. Няма място за песимизъм. Българските избиратели имат пред себе си една перспективна партия, способна да се грижи за избирателите и да подобри стандарта им на живот”, каза още Рашков.

Според него кризисните моменти напоследък са спомогнали за избледняването на някои проблеми, с които властимащите са се занимавали сериозно в двата служебни кабинета миналата година.

Рашков отново подчерта, че са нужни сериозни промени в Закона за . „Комисията трябва да се включи в антикорупционната дейност. Досега, тъй о съставът ѝ беше избран от и , тя услужливо не извършваше проверки спрямо високопоставени лица”, коментира още бившият вътрешен министър.

Той бе категоричен, че ако ПП успее да състави правителство след изборите на 2 октомври, ще продължи работата си по това „да се възстанови контролът върху всички структури на граничните пунктове”.
Рашков коментира и последното изследване на социологическа агенция „Тренд”, според което ГЕРБ води пред ПП с 5%. „Това проучване е направено твърде рано, доста преди вота”, каза водачът на листа.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО