НачалоБългарияРая Назарян: Няма опасност за промяна на валутния борд, нито за промяна...

Рая Назарян: Няма опасност за промяна на валутния борд, нито за промяна на съотношението лев-евро

„Към настоящия момент няма опасност за промяна на валутния борд, нито за промяна на съотношението лев-евро. Такава опасност може да възникне, ако държавата изпадне в свръхзадлъжнялост или в свръхдефицит”. Това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA Рая Назарян, кандидат за депутат от коалицията -СДС.

Запитана за повторно приетия законо на Министерството на то, който предвижда създаване на механизъм за разследване на главния прокурор, тя каза, че документът има редакции, които очаквала да бъдат по-сериозни.

„Отпаднала е ността на ията-прокурор, който да разследва главния прокурор, в първоначалния вариант той имаше 2-годишен мандат. Отново остава неясно кой уведомява ръководителя на ВКС, който да избере съдия по предварително одобрен списък. По нашата Конституция разследване може да бъде проведено само от та. Има потенциална опасност от противоконституционност”, обясни Назарян.

„Един законопроект няма опцията само да бъде подкрепен или да не бъде подкрепен. Между първо и второ четене може да бъдат равени промени”, разясни Рая Назарян проектозакона, който създава механизъм за контрол над главния прокурор.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО