Районната прокуратура в Добрич внася искане за задържане под стража на 51-годишен мъж поради нарушение на домашен арест

Рекламирай в beZpartien.bg

Районна прокуратура – Добрич внася ново искане за задържане под стража на 51-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за три престъпления – закана за убийство, хулигански действия и увреждане на чужда собственост, след като е констатирано нарушение на наложената му по-лека мярка „домашен арест“, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. От там посочват още, че въпреки настояването на прокуратурата за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия Г. Г., съдът в областния град прецени, че той трябва да остане под „домашен арест“ с поставена електронна гривна – мярка, която в рамките на седмица, вече е нарушена от 51-годишния мъж.
Той беше задържан, след като на 3 септември т.г., около 22:00 часа, отишъл в дома на бившата си жена и започнал да хвърля празни стъклени бутилки, които намерил под прозореца, в стаята, където се намирали тя, двете им малолетни деца и настоящият ѝ партньор. Отправял е обиди и закани към тях, обвинен е, че е хвърлил около 30 бутилки, като успял да счупи прозорец, стъклена врата и обикновена врата.
Това не било първото му нападение срещу майката на децата му, с която били разделени от около седем години. Жената живеела с друг партньор, а обвиняемият не одобрявал факта, че децата им също живеят с тях. На 30 август, около 23:00 часа, той отишъл в дома им под претекст да види децата си. Вместо това той влязъл в конфликт с настоящия партньор на бившата си жена, като отправил към него закани за убийство. Хвърлил по мъжа две стъклени чаши, които се счупили в главата и лицето му, причинявайки му порезни рани, допълват още от пресцентъра.  
Очаква се заседанието на Районен съд – Добрич да бъде насрочено за следобедните часове още днес. 
В началото на август мъж на 48 години, отново от Добрич, бе задържан за нанесени удари на жена и заплаха за убийство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *