Районната прокуратура в Перник ръководи действия по разследване за противозаконно превозване на 35 мигранти през територията на страната

Досъдебно производство за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават през територията на страната води Териториалното отделение – Брезник, под ръководството на Районната прокуратура в Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на двама души от Дупница – Р.А. (на 49 години) и М.М. (на 29 години).
На 30 юни двамата мъже са установени в района село Красава, община Брезник, да подпомагат 35 граждани на Афганистан, сред които и седем непълнолетни лица, да преминат през територията на България с товарен автомобил. 
От прокуратурата считат, че деянието е извършено по начин, опасен за живота на чужденците. С постановление на прокурор на Районна прокуратура – Перник Р.А. и М.М. са привлечени в качеството на обвиняеми. Спрямо тях са взети мерки за неотклонение „домашен арест“. Разследването по делото продължава.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари