Районният съд в Добрич наложи мярка „задържане под стража“ на 34-годишна жена, обвинена, че е намушкала с нож в гърба своя съседка

Районният съд в Добрич уважи като основателно искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34-годишна жена от областния град, внесено днес от Районната прокуратура, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна (АП). Оттам допълват, че жената е привлечена към наказателна отговорност за това, че е причинила средна телесна повреда на своя съседка, като я намушкала с нож в гърба. 
Инцидентът е регистриран на 6 юли 2024 година. В сутрешните часове на съботния ден пострадалата извършвала дейности в двора на дома си, когато е нападната от своята съседка. Е.М. намушкала пострадалата с кухненски нож в гърба без предупреждение. След това напуснала мястото и се прибрала в дома си, оставяйки сама ранената. Към момента не са изяснени мотивите за нападението, като се работи активно за изясняване на всички факти и обстоятелства около случилото се, посочват от АП.  
В хода на работата по разследването е установено, че Е.М. два пъти през 2020 година и през 2022 година е лекувана в специализирано заведение заради злоупотреба с психоактивни вещества, като дори е извършвала нападение с нож спрямо своята майка в пристъп на агресия. 
До днес тя беше задържана за срок до 72 часа с оглед довеждането й пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Днес състав на Районния съд реши 34-годишната обвиняема да остане в ареста. Определението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Добрич. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари