Районното управление в Белене, закритото преди две години, бе възстановено

Рекламирай в beZpartien.bg

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов откри възстановеното полицейско управление в град Белене, закрито преди две години по решение на тогавашното ръководство на МВР. „През юни 2022 г. по неясни критерии, въз основа на някакви анализи и неясни математически формули, само и единствено с помощта на един подпис тогавашният министър Бойко Рашков закри множество полицейски управления, групи за охрана на държавната граница, както и множество районни полицейски управления, едно от които бе и РПУ-Белене“, каза министърът в оставка Стоянов.
По думите му няма как в момент, в който се говори за нелегална миграция и повишаване на сигурността на гражданите да се работи с ограничени структури и ограничен щат. „Считам, че с възстановяването на РПУ-Белене ние ще скъсим максимално срока, през който колегите ще могат да реагират тогава, когато има нарушение на обществения ред. Не на последно място ние ще възстановим чувството на справедливост, сигурност и спокойствие на гражданите“, обяви Стоянов, допълвайки ,че очаква от колегите си да намалят още броя на регистрираните престъпления и значително да повишат процента на разкриваемост. „Гордейте се, че сте част от МВР! За мен е чест да бъда ваш министър“, завърши словото Калин Стоянов.
Благодарност за възстановяване на управлението изказа кметът на Белене Милен Дулев и заедно с министъра прерязаха лентата. Начело на РПУ-Белене, което обслужва града и още пет села, застава старши инспектор Дилян Христов, съобщиха от МВР.  
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *