„Раждавица Филм Фест“ ще се състои в началото на юли

„Раждавица Филм Фест“ ще се състои от 1 до 7 юли в кюстендилското село Раждавица, съобщиха за БТА организаторите от центъра за занаяти „Старата череша“ в селото.
Фестивалът, който има амбиции да се превърне в традиционен, се фокусира върху независимото кино – късометражно и пълнометражно.
„Вече има интересна програма за фестивалите дни, а крайният срок за подаване филми е 15 юни“, каза Анатоли Костов, един от организаторите. Той уточни, че всеки, който желае да се включи, може да изпраща филмите си с линк през уебсайта на фестивала или в страницата на фестивала във Фейсбук – Rajdavica Film Fest.
„Наред с филмите, които ще бъдат изпращани, организираме и 48-часово филмово предизвикателство с две теми – „Запустяло е селото и Надеждата…“ и „Ефектът на пеперудата“.  Втората тема е във връзка с провеждащи се от 5 до 7 юли „Празник на пеперудата“ в селата Полска Скакавица и Раждавица“, разказа още Костов.
Ще стане хубав празник, който ще продължи цяла седмица, споделят още организаторите. „Освен кинодейци каним и музиканти, които биха искали да се включат в unplug музикални вечери в центъра за занаяти „Старата череша“ или на концерта на 6 юли на Чардака, Раждавица“, допълниха от центъра.       

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари