Разширената система за видеонаблюдение на територията на община Несебър бе представена от полицията и кмета

Рекламирай в beZpartien.bg

Разширената система за видеонаблюдение на територията на община Несебър представиха пред журналисти днес директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов, директорът на полицейското управление в Несебър главен инспектор Коста Кирязов и кметът на общината Николай Димитров. 
Системата е надградена с нови 91 камери с висока резолюция и спецификации, гарантиращи качествена и детайлна картина, включително на регистрационните табели на моторните превозни средства и лицево разпознаване. Камерите ще следят кръстовища, главни артерии, входовете и изходите на курорта „Слънчев бряг“, Несебър и съставните селища на общината. Всички получени данни ще бъдат обработвани в местното районно управление на МВР.
Това видеонаблюдение ще бъде от изключителна полза, както за опазването на реда в община Несебър, така и за разкриването на различни престъпления. Системата вече дава резултат, имаме няколко разкрити престъпления, заяви главен инспектор Кирязов.
По време на представянето от полицията в Несебър направиха демонстрация по издирването на конкретно превозно средство. Резултати за движението на автомобила бяха изведени за по-малко от минута. От полицията посочиха още, че камерите са способни да заснемат автомобили, които се движат със скорост до 300 км/ч.
Всички стари видеокамери са интегрирани в обновената система. През лятото община Несебър посреща изключително много туристи, което привлича немалка част от криминалния контингент. Съвместно с полицията работим за осигуряване спокойствието на почиващите тук, каза кметът Димитров и посочи, че през активния летен сезон населението в общината нараства до почти половин милион души – заедно с туристите и временно наетите работници.  
БТА припомня, че проектът за обновяване на съществуващи и изграждане на нови съоръжения за видеонаблюдение е съвместна инициатива на общината и полицията в Несебър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *