Разширява се дейността на лаборатория в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас с дарение от „Сименс“

Разширява се дейността на лабораторията „Програмируеми логически контролери Сименс (Siemens)“, която се намира в бургаския Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Вместо петима учени, там вече ще работи екип от единадесет специалисти, след като „Сименс България“ (Siemens Bulgaria) предостави на висшето училище допълнителни контролери и съпътстващо специализирано оборудване. 
“Благодарим за дарението, което правите за обучението на нашите студенти. Това помага изключително много на нашия университет, защото ние искаме да бъдем високотехнологично учебно заведение, което да привлича студенти в тези направления“, каза проф. д-р Христо Бозов, ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, цитиран от пресслужбата на университета. Той допълни, че има поет ангажимент за разширяване на лабораторията, като вече е обсъдено и преместването ѝ в по-голямо помещение. 
Инж. Теодор Маринов и инж. Бойко Бойков, които са представители на „Сименс България“, изразиха задоволството си от това, че предоставят на младите възпитаници по-висока степен на доближаване до реалния индустриален живот и до реалните решения, които се налагат на пазара. Те посочиха, че техниката се развива много бързо и се радват, че могат да увеличат досега на студентите до нея. Представителите на компанията имат идеи за бъдещи съвместни обучения, които могат да допълнят общата дейност между бизнеса и академичната среда с цел обучение на студенти. 
В лабораторията, която е създадена от проф. Сотир Сотиров преди повече от 10 години, се обучават студенти от специалностите „Електроника“, „Медицинска електроника“, „Компютърни системи и технологии“, „Софтуерно инженерство“ и други. Дарението включва и обновяване на лицензирания софтуер за работа с наличния промишлен компютър, адаптиран за управлението на производствените процеси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари