НачалоКримиРазследват бивш директор на Българската агенция за инвестиции

Разследват бивш директор на Българската агенция за инвестиции

Прокуратурата разследва бивш изпълнителен директор на Българса агенция за инвестиции за престъпление по служба, съобщиха от държавното обвинение.

то е започнало от 7 февруари 2022 г. по разпореждане на прокурор при Софийска градска . Събрани са и е обвинен Ст.Я. за това, че: „в периода 28 юли 2015 г. до 28 юли 2020 г. в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – изпълнителен директор на БАИ, не е изпълнил служебните си задължения, с цел да набави за себе си или за другиго облага”. От това са настъпили немаловажни вредни последици като понижено доверие.

Малко преди това – през февруари 2022 г. ,във Върховна касационна прокуратура е постъпил сигнал от депутат от „Движение за права и свободи“. Според сигнала има нарушения на Закона за българското гражданство, Закона за чужденците в Република България и Закона за насърчаване на инвестициите и наредби за тяхното прилагане.

Според подателя на сигнала процедурите са прилагани предимно спрямо граждани на Руската Федерация и Китайската народна република за придобиване на българско гражданство по натурализация. Това са т.нар. „златни паспорти“, даващи им право да пребивават на територията на страната и ЕС. Разследването по делото продължава и може да бъдат повдигнати нови обвинения.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО