Развитието на бизнеса и насърчаването на инвестициите са обсъдили кметът Методи Байкушев и посланикът на РСМ Агнеза Руси Поповска

Кметът на Благоевград Методи Байкушев се срещна с посланика на Република Северна Македония (РСМ) Агнеза Руси Поповска и представители на Македоно-българската стопанска камара, съобщиха от Община Благоевград на официалната си страница във Фейсбук. 
На срещата е обсъдено развитието на бизнеса и насърчаването на инвестициите от двете страни, във фокуса на срещата са били и образователният и културен обмен. 
От Община Благоевград посочиха, че е декларирана взаимна готовност за общи инициативи и кампании, които да развият двустранното сътрудничество във всички сфери на обществения живот. На срещата Методи Байкушев е отбелязал, че за Община Благоевград е абсолютен приоритет надграждането на добрите взаимоотношения с Република Северна Македония, като е представил и конкретни идеи за бъдещо сътрудничество. 
На днешната среща са присъствали още председателят на Общински съвет-Благоевград Радослав Тасков, заместник-кметът по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска, председателят на Македоно-българската стопанска камара Биляна Митева и представители на Управителния съвет на Камарата. 
БТА припомня, че в средата на май посланикът на РСМ посети Лесотехническия университет (ЛТУ) в София и се срещна с ректорското ръководство. 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари