Регионалната библиотека в Шумен организира Празници на детската книга и изкуствата за деца

Рекламирай в beZpartien.bg

Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен организира за своята детска аудитория традиционните Празници на детската книга и изкуствата за деца, съобщиха от културната институция.
В рамките на празничната програма, от 2 до 22 април, в Детския отдел на библиотеката гостува щанд с детска художествена литература и енциклопедии на издателство „Фют“, като част от предлаганите книжки ще могат да бъдат закупени с отстъпка.  
Част от празничната програма са и срещите с детските автори Мария Донева и Събина Георгиева. В празничния месец април библиотеката ще гостува и с представяне на детски текстове и творчески работилници по тях в редица шуменски училища.
Проявите в рамките на Празниците на детската книга и изкуствата за деца са със свободен вход. С организирането им библиотеката се включва и в априлските инициативи на Българската библиотечно-информационна асоциация и Асоциацията „Българска книга” – XIX Маратон на четенето, и Националната кампания за насърчаване на детското четене „Походът на книгите”, допълват от културната институция. 
Началото на Празниците на детската книга и изкуствата за деца в Шумен през 2022 г. бе поставено с прожекции на детски филми на 6, 7 и 8 април, като малчуганите имаха възможност да избират какво да гледат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *