Регионалното управление на образованието във Велико Търново награди заслужили учители и директори от областта

Регионалното управление на образованието във Велико Търново награди заслужили учители и директори от областта за тяхната работа в системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2023/2024 година.
В категория „Директор на училище“ наградата взе инж. Милена Димитрова от Професионална гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица. Наградата „Заместник-директор на училище“ отиде при д-р Диляна Гаджева от Основно училище „П. Р. Славейков“ във Велико Търново. В категорията „Директор на детска градина“ наградата взе Силвия Иванова от Детска градина „Радост“ в Свищов, а за учител в детска градина  – Галя Николова от Детска градина „Детски свят“ в Полски Тръмбеш. За учител в начален етап бе отличена д-р Ирена Пенчева от Основно училище „Бачо Киро“ във Велико Търново, в прогимназиален етап – Денка Пенкова от същото учебно заведение, а в гимназиален етап –  Драгомир Дачев от Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в старата столица.
На церемонията бяха връчени и почетните отличия на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. Те са признание за цялостен принос в системата на образованието, за дългогодишна и цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и принос в развитието на образователното дело в България. С тази награда бяха отличени: Анна Иванова от Детска градина „Васил Левски“ в Свищов, Антоанета Дончева-Йорданова от Средно училище „Владимир Комаров“ във Велико Търново, Ердинч Илхан от Средно училище „Вела Благоева“ в старата столица. Отличието получиха също: Катя Саралиева от Основно училище „Неофит Рилски“ в Килифарево, Мартин Лазаров от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново,  Невенка Петрова от Център за специална образователна подкрепа „Св. Т. Търновски“ в областния град и Шенай Нуриев от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Батак.      
Директорът на Средно училище „Емилиян Станев във Велико Търново Кина Котларска бе наградена с грамота за вложените труд, воля, амбиции и емоция в работата и номинирането ѝ за наградата „Св. Иван Рилски“ на Министерството на образованието и науката. 19 педагози получиха грамоти за принос в подготовката на ученици, спечелили призови места на национални олимпиади и професионални състезания, както и за създаване на стимулираща среда за обучение и възпитание. Това са: Деница Ценкова, Мартин Коцев, Ирена Михайлова, Галя Бринтнол, Снежина Стефанова, Калина Колева, Надка Яначкова, Гергана Захариева, Борислав Марковски,  Ангел Гушев, Людмила Тодорова, Виолета Константинова, Даниела Петрова, д-р Магдалина Чолакова, Цветелина Тутовска – Милчева, Диана Илиева – Атанасова, инж. Зоринка Попхристова, ландш. арх. Александър Шопов и Николай Любенов.
Началникът на Регионалното управление на образованието във Велико Търново инж. Розалия Личева приветства присъстващите на събитието и припомни, че тези награди традиционно се връчват от няколко години. „Днешният празник е символ на уважение и благодарност към труда и резултатите на достойните млади хора и на техните учители“, подчерта тя, след което връчи част от отличията.
На тържеството присъстваха областният управител на област Велико Търново Ивайло Здравков, заместник-кметът на Велико Търново Георги Камарашев, заместник-кметът на Павликени Албена Петрова, представители на образователните и хуманитарните дирекции и отдели в общините от областта, както и на синдикални организации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари