Ректорът на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ се срещна със студенти от футболния отбор на висшето училище

Ректорът на Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски“ проф. д-р Георги Вълчев се срещна със студентите от футболния отбор на университета, представляван от Павел Павлов от Факултета по науки за образованието и изкуствата (ФНОИ) и Ивайло Неделчев от Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК), съобщиха днес от Софийския университет.
На срещата присъстваха директорът на Департамента по спорт – проф. д-р Боряна Туманова, и двамата треньори по футбол – проф. д-р Георги Игнатов и гл. ас. д-р Николай Стайков. Студентите представиха на ректора трите извоювани купи през 2024 г.: две купи за спечелените първи места от Националните университетски шампионати по футбол и футзал, както и купата за 2-ро място от “European team cup“ по мини-футбол, проведена в столицата на Словакия – Братислава.
Проф. Георги Игнатов подари на ректора проф. Георги Вълчев двата златни медала от двата шампионата и портретна снимка на отбора. Той представи отбора и завоюваните успехи, като подчерта, че през последните 15 години нито едно висше училище в страната не е постигало такъв успех – завоюване на двете купи по футбол и футзал в един сезон. Проф. Игнатов благодари на ректорското ръководство за предоставената възможност студентите да могат да участват във всички организирани спортни прояви.
Проф. д-р Георги Вълчев поздрави футболния отбор на СУ за постигнатите отличия и изрази надежда в най-скоро време да бъде изградена спортна зала за студентите на Алма матер, която да спомогне за постигането на още повече подобни спортни резултати.
/ЙВЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари