Ректорът на Тракийски университет беше удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на люксембургски университет

Ректорът на Тракийски университет проф. д-р Добри Ярков е удостоен с почетната титла „доктор хонорис кауза“ на Университета за дигитални технологии в медицината и денталната медицина в Люксембург (University for Digital Technologies in Medicine and Dentistry-DTMD). Това съобщиха от пресцентъра на старозагорското висше учебно заведение. Проф. Ярков е получил отличието по време на официална церемония по връчване на дипломите на завършилите специализанти и докторанти.
„Горд съм, че познавам ръководството на Digital Technologies in Medicine and Dentistry (DMTD) и имам честта да работя с тях. Гарантирам, че нашата съвместна работа ще продължи, тъй като моята философия е, че трябва да работим в партньорство и устойчивост, за да тръгнем на дълъг път и да покорим заедно високи върхове. Когато работиш сам, пътят е къс, а височините са ниски. Ние сме пример за едно съвременно партньорство между традиционен университет – какъвто е Тракийски университет и един нов модерен университет с поглед към бъдещето като DMTD University . Затова ние няма да спираме да мечтаем, а ще градим заедно успешно нашите бъдещи планове“, посочи ректорът на старозагорската алма матер.
Титлата на проф. Ярков е връчена за принос в областта на ветеринарната медицина, генетиката, дигиталните и водородните технологии. 
Припомняме, че през април Тракийският университет и люксембургският Университет за дигитални технологии в медицината и денталната медицина подписаха договор за сътрудничество за следдипломно обучение на специалисти в областта на медицината и денталната медицина. Към момента Digital Technologies in Medicine and Dentistry е предоставил чек на стойност 20 хиляди евро за бъдещите съвместни дейности и е изразил безрезервна подкрепа за доизграждането на университетски симулационен център. Предстои изработването на стратегия и конкретен план за курсовете за предстоящата учебна година. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари