Ремонтира се пътят за Регионалното депо за отпадъци край Разград

Ремонтира се пътният участък за Регионалното депо за отпадъци край Разград, видя репортер на БТА. Началото на строително-монтажните работи бе поставено днес в присъствието на кмета на Община Разград Добрин Добрев, съобщиха от общинската администрация. Рехабилитацията на пътя е по проект, финансиран от Инвестиционната програма за общински проекти. Той е на стойност 2 360 194,95 лв. 
Съгласно подписания между фирмата – изпълнител „Автомагистрали – Черно море“ АД и Община Разград договор ремонтът на трикилометровия участък между ж.п. прелезите за Ясеновец и за Дянково трябва да бъде извършен в продължение на 86 календари дни. Ремонтните дейности включват полагане на плътен и неплътен асфалтобетон. Ще бъдат изградени банкети, които към моментното състояние на пътя са компрометирани, като в голямата си част са обрасли в растителност и са неразличими. Това ще подобри възможностите за отводняване на пътния участък, посочиха от общината. Оттам допълниха, че във връзка с изпълнението на ремонта на пътя за депото от днес със заповед на кмета се въвежда временна организация на движение.
Проектът за основен ремонт на общинския път Дянково – Ясеновец край жп прелеза е вторият проект от Инвестиционната програма, по който Община Разград започна строително-ремонтни дейности. Изпълнението на първия започна преди седмица.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари