Ремонтни дейности на стойност 70 000 лв. се извършват в Първо педиатрично отделение на Университетската болница в Бургас

Ремонтни дейности на стойност 70 000 лв. се извършват в Първо педиатрично отделение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) – Бургас, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.  Ремонтирани са баните и санитарните възли. Контактите, мебелите и санитарните консумативи са подменени с нови. Извършена е шпакловка и боядисване на стаите.
Сумата за подновяване на условията в педиатричните отделения е отпусната от Община Бургас, като също са използвани и средства от дарители, посочиха от болницата. 
Дни след ремонта в някои от подновените стаи липсват душ слушалките, посочиха от УМБАЛ-Бургас. По думите им те са взети от придружителите на малките пациенти, след като бъдат изписани.
Дейностите ще продължат с обновяване на Второ педиатрично отделение към болницата. Предстои закупуване на нова апаратура и консумативи за двете отделения. За целта са отделени средства на стойност 48 000 лева, събрани от дарители.
БТА припомня, че в Бургас започнаха строително-монтажните работи по изграждането и на Университетска детска болница „Света Анастасия“. Тя ще се намира в двора на УМБАЛ. По проект детската болница трябва да заработи през 2026 г. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари