Ремонтно-възстановителни дейности на улици в Шумен ще се извършват и през летните месеци

Ремонтно-възстановителни дейности на улици в Шумен ще се извършват и през летните месеци, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.  
Частични кърпежи на пътната настилка се извършват по улиците „Август Попов“, „Искър“, в участък от ул. „Цветан Зангов“, която е подготвена за асфалтиране, както и около Многопрофилната болница за активно лечение в града. Има подготвен проект за цялостно преасфалтиране на ул. „Георги Сава Раковски“, от кръстовището с ул. “Райна Княгиня“ до входа на парка „Кьошкове“, но преди да бъде извършено предстои подмяната на водопроводната мрежа, уточнява директорът на общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ инж. Галин Ганчев, цитиран от общинския пресцентър. 
Оттам допълват, че ремонтно-възстановителни дейности се извършват също по улиците „Брезник“ и „Златица“.  
Извършат се дейности и по 20-милионния заем за ремонт на уличната мрежа в община Шумен. Изразходвани са около 13,5 млн. лв. от изтегления банков заем за рехабилитация на пътната инфраструктура в Шумен и населените места в общината, съобщи пред журналисти кметът проф. Христо Христов в началото на юни при инспекция на част от последно реновираните тогава улици в града и четири села.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари