Реновирана е детска площадка в Търговище

Реновирана е комбинирана детска площадка в Търговище, информират от пресцентъра на общинската администрация. 
Старите настилки на площадката са подменени с нови. Монтирани са и нови съоръжения за игра. Сред тях има подходящи както за по-малките деца до 3-годишна възраст, така и за тези до 12 години. Поставени е и тенис маса. Нова е и оградата около зоната за игра, посочват от местната администрация.
Мястото за игра се намира в квартал „Запад 2“ на областния град, в близост до блок №41. Това е една от общо четирите детски площадки в жилищната зона. За децата и младежите в квартала има обособено и едно спортно игрище, допълниха за БТА от общинския пресцентър. 
С дейностите по обновяване е ангажирано общинското предприятие „Флора“. Следващата площадка, която служителите на „Флора“ ще обновят, се намира на ул. „Скопие“. Там вече се премахват старите съоръжения за игра, а ходът на дейностите ще бъде съобразен с метеорологичните условия, поясняват от местната администрация. 
БТА припомня, че през април общинското предприятие обнови площадката до Драматичния театър в центъра на Търговище. По-рано през годината пък беше поставена нова настилка в зоната за игра до Художествена галерия „Никола Маринов“. 
Детските площадки на територията на града са 40, а спортните игрища са седем. Община Търговище и „Флора“ ежегодно отделят средства за освежителни и основни ремонти, както и за закупуване на нови люлки и уреди за игра, допълват от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари