НачалоСвятРешение? Най-голямата банка в Швейцария е на крачка да купи Credit Suisse

Решение? Най-голямата банка в Швейцария е на крачка да купи Credit Suisse

Най-голямата базирана в Швейцария банка – UBS, е в реднал етап на преговори за закупуване конкурента си в криза Credit Suisse или част от него, съобщи CNN.

Акциите на Credit Suisse паднаха рязко през последните дни, след о финансовата институция обяви, че е открила „съществена слабост“ във финансовите си отчети. от Швейцарската централна банка в размер на 54 милиарда щатски долара (44,5 милиарда британски паунда) не се оказва достатъчна за разрешаването на проблема.

Регулаторите се опитват да улеснят сделката преди пазарите отварянето на финасовите пазари в понеделник заради опасения, че акциите на Credit Suisse може да продължат да падат, след като се сринаха с 24% в сряда, което предизвика масирани ликвидации на европейските пазари и опасения от по-широка финансова криза.

Правителството на Швейцария проведе извънредно заседание в събота вечерта, но за момента няма официално изявление за хода на преговорите.

Според Reuters UBS е поискала държавата да покрие около 6 млрд. щатски долара (4,9 млрд. британски лири) от разходите по закупуването на Credit Suisse.

CNN отбелязва, че такава сделка може да доведе до значителни съкращения на работни места.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО