Решението за снемане на доверие от Рамадан Аталай е взето с мнозинство от Областния съвет на ДПС в Пловдив, сочи декларация на съвета

Решението за снемане на доверие от народния представител на ДПС Рамадан Аталай е взето с мнозинство от Областния съвет на партията в Пловдив. Това е записано в декларация на съвета, публикувана на фейсбук страницата на Младежката структура на ДПС. Документът е адресиран до почетния председател на партията Ахмед Доган и председателите Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.
Парламентарната група на ДПС изключи народния представител Рамадан Аталай. Решението бе взето на заседание на групата на 3 юли с 44 гласа „за“.
Заявяваме, че по никакъв начин не сме били подлагани на натиск и преса от страна на когото и да е било и сме спазили устава на партията, посочват още в декларацията. От Областния съвет изразяват вяра, че капсулацията, интригите и разделението в ДПС в Пловдивска област ще приключат. Разграничаваме се от всички създали се интриги и манипулации, свързани със съпредседателите на партията, на които сме гласували пълно доверие още на самата Национална конференция, казват от областната структура.
Отреждането на второто място за ДПС в национален мащаб на последните избори е резултат от работата на организацията на всички нива, пише в документа. От структурата в Пловдивска област посочват, че остро осъждат и се разграничават от всички действия на определени хора в партията, които искат да създадат напрежение и твърдо застават зад Делян Пеевски и Джевдет Чакъров като бранители на демокрацията, либерализма и евроатлантическите ценности. В декларацията е записано още, че ДПС не може както без своя идеен създател в лицето на Ахмед Доган, така и без доказалото се оперативно ръководство в лицето на двамата председатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари